گزیده ای از اخبار منتشر شده در رسانه های خبری و روزنامه های امسال درباره مرگ خاموش :
جام جم آنلاین: زوج 50 ساله به علت انتشار گاز مونو اکسید کربن از آبگرمکن دیواری فاقد محافظ
بدنه، در شهرستان گناباد خراسان رضوی جان خود را از دست دادند.
به گزارش روز چهارشنبه جام جم آنلاین به نقل از پایگاه پلیس، روز گذشته در پی تماس با مرکز
فوریت های پلیسی 110 و گزارش یک مورد مرگ مشکوک در روستای سفی از توابع شهرستان گناباد
به همراه عوامل اورژانس سریعاً در محل حاضر شدند. « زیبد » ماموران پاسگاه
تحقیقات و مشاهدات ماموران حکایت از آن داشت که زوج 50 ساله بر اثر نشت گاز منواکسیدکربن
از آبگرمکن دیواری گازی منزل دچار خفگی شدند و جان خود را از دست داده اند.
گفتنی است؛ ماموران پاسگاه انتظامی زیبد با هماهنگی مقامات قضایی شهرستان اجساد را جهت
بررسی بیشتر علت مرگ به پزشکی قانونی منتقل کردند.
برای مشاهده تصویر در اندازه واقعی روی آن کلیک کنید
------------------------------------------
زنجان/
مسمومیت با مونوکسید کربن، از مرگبارترین مسمومیت ها
مسمومیت با مونوکسیدکربن یکی از مرگبارترین انواع مسمومیت ها با عنوان مرگ خاموش است.
کد خبر: 4135714
تاریخ: 02 آبان 1391 - 13:51
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز زنجان، کارشناس مسئول اطلاع رسانی دارو و سموم معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان گفت: مونوکسید کربن گازی بی رنگ، بی بو، بی مزه و به شدت سمی است که در اثر سوختن ناقص سوخت های فسیلی مانند نفت، گاز، بنزین، گازوئیل و ذغال چوب حاصل می شود.
اسکندری علایم تماس طولانی بامونوکسیدکربن را سردرد، گیجی و خواب آلودگی ذکرکرد و افزود: فرد مسموم دچار تهوع، استفراغ و تپش قلب می شود و تماس با مقادیر بالای مونوکیسدکربن می تواند سبب کاهش هوشیاری و مرگ شود.
وی تصریح کرد: برای کاهش احتمال بروز مسمومیت با گاز مونوکسید کربن باید سیستم تهویه هوا در محیط باشد و به طور مستمر از سلامت و استاندارد بودن دستگاههای گرمازا و وسایل غذاپزی اطمینان حاصل و دودکش این وسایل را کنترل کرد.
این کارشناس یادآورشد: در مکانهایی که سیستمهای گرمایشی شومینه و بخاری موجود است درزهای در و پنجره به طور کامل بسته نباشد و یا هر سه ساعت یکبار در این مکانها یکی از پنجرهها به مدت پنج دقیقه باز تا هوای تازه وارد اتاق شود.
اسکندری ادامه داد: باید از قرار دادن آبگرمکن در فضای بسته، همچنین ساخته شدن آشیانه پرندگان بر دودکشها که خود یکی از دلایل شایع گازگرفتگی است جلوگیری شود.
مسئول اطلاع رسانی دارو و سموم معاونت غذا و داور دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: هیچگاه در داخل اتومبیل با موتور روشن درمدت هرچند کوتاه، نباید خوابید، این کار سبب بروز مسمومیت کشنده با مونوکسیدکربن خواهد شد، همچنین از روشن کردن گاز پیک نیک در داخل چادر و یا اتومبیل و یا در محیط بسته دیگری به منظور تامین گرما، خودداری شود.
وی تاکید کرد: قبل از گرم کردن خودرو در پارکینگ، درب پارکینگ را باز کرده و به هیچ وجه شیشههای اتومبیل را نباید پایین کشید تا ازخطر مسمومیت با گاز مونواکسید کربن جلوگیری شود./س
----------------------------------------------------------------
2 شهروند از مرگ خاموش جان سالم به در بردند
روز گذشته 2 شهروند لواسانی دچار مسمومیت با گاز مونوکسید کربن می شدند.
کد خبر: 4139789
تاریخ: 06 آبان 1391 - 15:54
مدیر عامل روابط عمومی اورژانس تهران در گفتگو با خبرنگار حوادث باشگاه خبرنگاران عنوان کرد: این 2 نفر در حالی که در خواب بودند دچار گاز گرفتگی می شوند که مرکز فوریت ها و حوادث پزشکی با اعزام به موقع تکنسین های اورژانس 2 تن را از مرگ حتمی نجات دادند.
محمد عباسی در ادامه افزود: امدادگران پس از اقدامات درمانی مصدومان را با 2 دستگاه آمبولانس به بیمارستان لقمان منتقل کردند که هم اکنون نیز تحت مراقبت های ویژه پزشکی هستند.
گفتنی است، این حادثه در روستای اخجه لواسان رخ داده است./ز
-------------------------------
شهرکرد /
قاتل خاموش، با آغاز فصل سرما از راه می رسد
نخستین ماه پاییز، واپسین روزها را سپری می کند و در سردترین ساعات درجه دما دراستان چهارمحال و بختیاری، به دو تا سه درجه سانتیگراد کاهش می یابد، زمان نصب وسایل گرمایشی فرارسیده اما همراه سردی هوا، قاتل خاموش نیز از راه می رسد.
کد خبر: 4124453
تاریخ: 24 مهر 1391 - 08:07
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شهرکرد
این روزها قاتل خاموش را همه می شناسند، قاتلی که هر ساله با فرارسیدن فصل سرما، راه بر نفس می بندد و کشتگان خود را از خواب کوتاه به خواب ابدی فرو می برد.
مسمومیت با گاز منوکسیدکربن که ناشی از استفاده غیراصولی از وسایل گرما زاست، ازخطراتی است که هر ساله تعداد زیادی را درکشور به کام مرگ می فرستد.
در پی سرد شدن هوا و نصب وسایل گرمایش در منازل، اماکن تجاری و اداری، کم دقتی و سهل انگاری برخی شهروندان در استفاده از این وسایل، حوادثی را به همراه دارد.
افزایش چشمگیر آمار مرگ و میرناشی از گازگرفتگی در چند سال گذشته بیانگر نیاز به اطلاع رسانی و فرهنگی سازی هرچه بیشتر در زمینه نصب استاندارد وسایل گرمایشی است.
نبود آگاهی کافی مردم، یکی ازعوامل افزایش آمار گازگرفتگی است که بایست برای افزایش آگاهی از طریق رسانه های جمعی برای ارتقاء آگاهی عمومی در این زمینه بیش از پیش اطلاع رسانی و فرهنگ سازی شود.
مرگ ناشی ازمسمومیت با گاز مونوکسیدکربن درنیمه دوم سال درفصول پاییز و زمستان افزایش پیدا می کند که رعایت نکات ایمنی و اطمینان از سلامت وسایل گرمایشی زمینه کاهش مرگ خاموش را کاهش می دهد.
مدیرکل پزشکی قانونی استان چهارمحال و بختیاری گفت: در شش ماهه اول امسال، مسمومیت ناشی از گازگرفتگی 71 درصد کاهش داشته است.
منصور فیروزبخت افزود: در این مدت، فوتی ناشی از گازگرفتگی در استان چهارمحال و بختیاری از هفت مورد سال گذشته به دو مورد در سالجاری رسید.
وی، تعداد فوت شدگان گازگرفتگی در شش ماهه دوم سال گذشته را 13 مورد اعلام و به مردم توصیه کرد در استفاده از وسایل گرمازا، به توصیه های ایمنی در مورد سالم بودن و استفاده صحیح از وسایل گرمایشی و مسیرخروجی گاز مونوکسید کربن از دودکش توجه کنند.
رئیس مرکز اورژانس و فوریت های پزشکی استان علایم مسمومیت حاد با گاز مونوکسیدکربن را سردرد، سرگیجه، تهوع، استفراغ و درد شکمی، حالت بیهوشی، تشنج و اغما عنوان کرد.
فرامرز شاهین افزود: درصورت بروز حادثه درهنگام استفاده از وسائل گازسوز شهروندان باید نکات ایمنی لازم از جمله باز کردن در و پنجره ها و پوشاندن دهان وبینی با دستمال مرطوب برای جلوگیری از مسمومیت و انتقال مصدوم به هوای آزاد را انجام دهند.
وی، شل کردن یقه و کمربند فرد مسموم، باز نگهداشتن راه هوائی، پرهیز از خوراندن مایعات یا هرگونه خوراکی به مصدوم، اجرای عملیات احیاء قلبی و ریوی در بیماران دچار قطع تنفس و تماس با اورژانس 115 را از اقدامات حیاتی در امدادرسانی به افراد دچار گازگرفتگی عنوان کرد.
شاهین، تعداد مأموریتهای سال گذشته برای امدادرسانی به مصدومان مونوکسید کربن را در استان چهارمحال و بختیاری را 103 مورد عنوان کرد و گفت: از این تعداد 41 بیمار در محل حادثه درمان شدند.
وی گفت: از این تعداد مصدوم ناشی از گازگرفتگی، 133 نفر نیز به بیمارستان های سطح استان منتقل شدند.
یک کارشناس وسایل گرمایش مهمترین علت گازگرفتگی را بسته بودن دودکش این وسایل و نشست گاز منوکسید کربن به محیط داخل عنوان کرد.
ابراهیم داورپناه افزود: شهروندان، باید قبل از نصب وسایل گرمایشی از باز بودن لوله دودکش مطمئن شده و سپس وسایل گرمایشی را وصل کنند.
وی، دیگر مشکل مشاهده شده در استفاده از وسایل گرمایشی را نشست گاز از شلنگ عنوان کرد و گفت: بروز چنین مشکلی علاوه بر خطر مسمومیت، احتمال بروز آتش سوزی را نیز به همراه دارد و باید شنگ وسایل گاز سوز به صورت مستمر کنترل شود.
داورپناه، رنگ شعله وسایل گاز سوز را از شاخص هایی دانست که نشان دهنده درست کارکردن این وسایل است و اظهار داشت: برای وسایل گاز سوز اگر رنگ شعله زرد رنگ باشد مبین آن است که اکسیژن کافی برای انجام کامل احتراق به وسیله گرمایشی نمی رسد ./س